Google Search Console hozzáférés megosztása

A Google Search Console az az eszköz, amelyik objektív adatok szolgáltatására képes, ha a honlapod helyezése a kérdés. Pontosan megtudhatod belőle, hogy melyik kulcsszóra hányadik helyen szerepelsz a keresési találatokban, valamint hogy az adott kifejezésre hányszor jelent meg az oldalad és ebből hányan kattintottak rá. Természetesen léteznek más eszközök is amiket használni lehet, de ezek is mind a Search Console adatait továbbítják.

A weboldal elemzés és a további együttműködés elengedhetetlen feltétele, hogy a Google Search Console adatokat lássam. De egyes SEO tanácsadás keretein belül is szükségem lehet rá.

Éppen ezért szeretném neked röviden bemutatni, hogy hogyan tudod a hozzáférést megosztani szükség esetén.

Hogy miért?

Mert ezek az adatok egy SEO szakember munkaeszközei! Egy ács sem tud dolgozni kalapács nélkül, ahogy egy pilóta sem a műszerfal adatait mellőzve. Ezek alapján tud bármelyik SEO szakember hiteles és hasznos segítséget nyújtani számodra!

Ezért is nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb beállítsd saját magadnál is a Search Console-t. Minél több adatot gyűjtesz, annál eredményesebben tudunk majd együtt dolgozni! Nem baj ha nem értesz hozzá, ha nem akarod megtanulni, ha nem akarod rendszeresen nézegetni. A lényeg, hogy a rendszer mentse az adatokat és azok visszakereshetőek legyenek majd, ha egy szakembernek szüksége van rá.

Hogyan tudod beállítani a hozzáférést?

1. Lépj be azzal a Google fiókoddal a Search Console-ba, amelyik az adott weboldal tulajdonosa.

2. Válaszd ki a megosztani kívánt honlapot. De kérlek figyelj erre, mert a Google külön oldalként kezeli a különböző előtagokat (http, https, www, www nélkül). Ezért mindegyikre más és más adatokat fogunk látni.

3. Kattints rá a bal oldal alján a Beállítások menüpontra.

4. A felugró ablakban válaszd ki a Felhasználók és engedélyek menüpontot.

5. A megjelenő ablakban itt leszel te is, mint tulajdonos. A jobb felső részen kattints a Felhasználó hozzáadása gombra.

6. Írd be a szakember e-mail címét és válaszd ki, hogy milyen típusú engedélyt szeretnél adni.

Korlátozott: Itt csak olvasási joga van. Minden szükséges adatot lát, de semmit nem tud módosítani/törölni.

Teljes: Ebben az esetben sem tud az illető törölni, sem adatokat sem más felhasználókat. Sőt új felhasználókat sem tud hozzáadni. Viszont egy együttműködés során leveheti a válladról a technikai beállítások terhét, mert azt elvégezheti helyetted.

Scroll to Top